Ba Be

We visited Ba Be National Park in October. It’s in a different province, also close to China. On the way there we visited also a temple and we were hiking up to the top of the mountain. Some pictures from there:

Októberben a Ba Be Nemzeti Parkot is meglátogattuk. Egy másik tartományban van, ez is a kínai határhoz van közel. Az úton megálltunk egyszer egy buddhista templomot meglátogatni, majd felmásztunk a mögötte levő hegy tetejére. Néhány kép erről:

 



The trip to Ba Be was striking. The landscape was fascinating: flat rice fields, enormous hills right next to them. There are no soft valleys; it’s either flat or hilly. On or off. And it was nice to drive on the slopes, among water buffaloes, pigs, chickens, horses; everything what you can imagine on a narrow road in the countryside.

Az út Ba Be felé elképesztő volt. A vidék ámulatba ejtő: lapos rizsföldek és meredeken a magasba tornyosuló hegyek mellettük. Nincsenek lankák, mint a Bakonyban. Ez on vagy off. Kellemes volt kerülgetni az úton a vízi bölényeket, sertéseket, csirkéket, lovakat; mindent, amit egy vidéki, keskeny úton el lehet képzelni.


Konrad, Franzi, Anders

And Ba Be become my favorite place in Vietnam. What can be found there? The biggest natural lake of the country, among hills covered with wild rain forest, the thai minority’s houses, amazing view everywhere, peaceful land, a huge cave and a nice waterfall. This is enough for a weekend, isn’t it?

Ba Be pedig a kedvencemmé vált Vietnamban. Mit van ott? Az ország legnagyobb természetes tava, körülvéve vad esőerdővel borított hegyekkel; a thai kisebbség házai, gyönyörű látvány minden irányban, békés környék, egy hatalmas barlang és egy szép vízesés. Ez elég egy hétvégére, ugye?

Dawn / Hajnal

Dawn / Hajnal



We decided to follow a different road back to Thai Nguyen (via Bac Can), which supposed to be faster. The problem was the unexpected construction work for 30-40 km in the mountains. Mud, dust, rocks, big trucks making huge clouds of dust and driving very slow speed. Not fun at all. But we made it.

Úgy döntöttünk, hogy hazaúton egy másik útvonalat fogunk követni (Bac Can-on keresztül), ami gyorsabb lesz. A probléma csak az volt, hogy nem számítottunk útépítésre 30-40 km-en keresztül, a hegyekben. Sár, por, kavicsok, kövek, nagy teherautók által felkavart porfelhő, nagyon lassú tempó. Nem volt mókás. De megcsináltuk.

Dirty, weary travelers / Koszos, fáradt utazók

Dirty, weary travelers / Koszos, fáradt utazók


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s