Day 10: Better than expected

? – Hoi An

25 km (1319 km)

Map / Térkép

After the night full of doubts and uncertainty, when we got up the mom was already waiting for us with breakfast, tea and coffee. She gave back our passports, and helped us to go back to the repair shop with our packages.

A kétségekkel és bizonytalansággal teli éjszakát hűvös reggel követte. Felkelés után hamarosan reggeli került szervírozásra, amin eléggé meglepődtünk. A kávé mellég még az útleveleinket is visszaszolgáltatta az anyuka, aztán felpakolt minket két motorra a csomagokkal és a szerelőig meg se nagyon álltunk. 

Sleepy puppy / Álmos kiskutya

The mom disappeared, and brought us her sister, who was younger and could communicate in English. She explained that we have to wait for the bikes, so it’s better if we go to the family’s brick factory to hang around. Besides, she mentioned that we don’t have to pay at all, they got the pleasure to host us and they are happy to our new friendship. Wow! This is the Vietnamese friendliness!

A motorok egyáltalán nem voltak készen, mert csak azokban a percekben történt meg az új alkatrészek megvásárlása. Az anyuka hozott nekünk egy húg személyében egy angolul is beszélő kollégát, és kedvesen a várakozás óráira meginvitáltak minket a család téglagyárába. Mellesleg megemlítette, hogy pénzt nem kérnek, viszont nagyon örülnek az új barátságnak. Na, hát ez a vietnami barátságosság!

The brick factory was very interesting; it was a good way to spend our time. The bikes were ready soon, and had healthy sound after the repair! We could took off again and we soon arrived to Hoi An. This city used to be an important hub by its harbor and many Japanese and Chinese merchant moved here. Later Da Nang has taken this position and Hoi An become only a nice, touristy town with small streets and with the foreign merchant’s architecture plus what the French left there. There were so many tourists there, that we were not giants among the Vietnamese, only regular people among the westerners.

Jól szórakoztunk a gyárban. Először a gyártást néztük meg, utána pedig azt figyeltük, hogy a kollégák hogyan játszanak egy olyan táblajátékot, aminek a szabályairól lövésünk sincs, majd azon szórakoztunk, ahogy egy kutya a fejét a lábunkra hajtva próbált aludni, de mindig eldőlt közben. Közben a motorok elkészültek és hipp hopp Hoi Anban kötöttünk ki. Da Nang térhódítása előtt fontos kikötője volt ez a környéknek, így a szeretnivaló kisvárosban több nép is a nyomát hagyta: a japán, a kínai, meg a franciák is, bár ők inkább gyarmatosítóként. A város hangulata miatt annyi turista volt, hogy nem láttunk már át könnyedén az emberek felett, kicsit ijesztőnek is tűnt a sok hozzánk hasonló magas ember látványa tömegesen.

Seems like this game has no rules, or I don't know them? / Mintha nem lennének szabályok, vagy csak én nem tudom őket?

We did some sightseeing after lunch. We checked out more than enough pagodas and definitely too many souvenir shops. This city is perfect for shopping and to see, how the river floods the closest streets every night. The sea is very close.

Városnéző programot is szerveztünk magunknak a délutánra. Megnéztünk több pagodát, mint kellett volna, és határozottan túl sok szuvenír boltban is jártunk. Ez a város tökéletes a pénzünk használhatatlan ajándékokon való elherdálására. Viszont az érdekes, hogy a várost keresztül szelő folyó minden este elönti a legközelebbi utcákat. Hiába, közel a tenger.

Japanese bridge / Japán híd

Praying monkey / Imádkozó majom

Typical Vietnamese painting / Tipikus vietnami festmény

One pagoda in a million / Egy pagoda a millióból

No picture without tourists... / Turisták nélkül nem lehet képet készíteni...

Paddle boat / Vízibicikli

Another pagoda / Egy újabb pagoda

Advertisements

3 thoughts on “Day 10: Better than expected

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s