Day 15: Elephanting

Buon Ma Thuot – Liên Sơn

55 km (2104 km)

Map / Térkép

After the short, windy trip we arrived to the town of elephants: Liên Sơn. Soon, we found a guesthouse, then walked to the peninsula, where the animals were found. We rented one with a chauffeur, and headed to the middle of the lake.

A rövid, de annál szelesebb úton Liên Sơn-ig jutottunk, ahol tudvalevő, hogy akadnak elefántok is. Hamar Miután körbejártunk kicsit a városkában, kiválasztottunk egy nagyobbacska vendégházat, és miután recepciós nem volt a recepción (később sem), ezért az emeletről kértem segítséget, és végül sikerült lefoglalni egy szobát. Aztán kibéreltünk a félszigeten egy elefántot sofőrrel és belegázoltunk a tóba.

Windy / Szeles

Riding an elephant is not comfortable at all! We had to grab the bar of the seat and hold it firmly, as long we were on the road. In the middle of the lake it was smoother, but it was almost sprinkling some water on his back… on us!

Bár túl sok tapasztalatot nem tudok felmutatni lovaglásból, az elefántolás nagyon úri dolognak tűnt, de valójában nem volt egyáltalán kényelmes. Az ülés vázába kellett állandóan kapaszkodni, amíg szárazföldön voltunk, mert nagyon dülöngélt, de a vízben már simábban ment a dolog. Viszont közben szeretett volna vizet prüszkölni a hátára… ránk!

Cow jam / Tehén dugó

Rice fields / Rizsföldek

Elephant landscape / Elefánt táj

Elephant with chauffeur / Elefánt sofőrrel

We're in deep... water / Mélyen vagyunk a... vízben

At dinner we talked to two local girls, using all our Vietnamese knowledge, and they used all their English. We had some kind of salty pancakes, which we had to fill and roll will veggies and dip in a sauce. The girls helped us to learn this impossible complicated technique, and by the end one of the girls forgot all her English, but “I love you!” While leaving she repeated it many times, and almost forgot her bicycle there. What happened to her?

A vacsoránál két helyi leányzóval kerültünk egy csevegésbe, aminél mi az összes vietnami, ők pedig az összes angoltudásuk felhasználták. Közben sós palacsintát ettünk, amit zöldségekkel kellett megtölteni, feltekerni és szószba mártani. A lányok segítettek ebben a hihetetlenül bonyolult műveletben, és a végén egyikük már csak annyira emlékezett angolul, hogy „I love you!” Búcsúzkodás közben csak ezt ismételgette, és annyira belemerült, hogy majdnem a biciklijét is ott felejtette. Mi történt vele?

More and more coffee / Egyre több kávé

In the evening we went back to the peninsula to grab a beer and met an Easy Rider and his Australian guest. If you are afraid of driving, you can rent an Easy Rider for a lot of money, who can bring you around the places you’d like to see, and he’ll accompany you all day, whether you like him or not. This particular man every night got drunk and gave a different show.

Visszamentünk a félszigetre bekapni egy-két sört, így ismerkedtünk meg egy Easy Rider-rel és az ausztrál kuncsaftjával. Ha félsz vezetni, akkor sok pénzért egy ilyen Easy Rider elvisz téged oda az országban, ahol valamit meg szeretnél nézni, és akár tetszik, akár nem, ő lesz a társad egész nap. Ez a hapsi minden este lerészegedett és más-más show-t adott elő.

Easy Rider...

This day his show was addressed to us: “You never know, when your bike will break down!” We tried to make fun of him, we laughed a lot, but after two hours of repeating the same, calling us stupid and telling that our bikes are garbage, and our trip is an idiot idea, it was a bit annoying. This night we realized, that Easy Riders are our rivals.

Another show: “You shy, you die!”

E napi műsora nekünk volt címezve: „Sose tudhatod, mikor robban le a motorod!” Próbáltunk viccet csinálni ebből, jól szórakoztunk, de miután már két órája ismételgette ugyanazokat, hogy mi hülyék vagyunk, a motorjaink szemétre valók, az utazásunk egy baromság, már egy kicsit idegesítővé vált. Ezen az éjszaka rájöttünk, hogy az Easy Riderek a riválisaink.

Egy másik show: „Ha félős vagy, véged!”

Advertisements

3 thoughts on “Day 15: Elephanting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s