Day 19: Slowing down

Mũi Né

30 km (2479 km)

We stayed in Mũi Né, as this was our next rest day on our travel. Staying in the shade of palm trees, drinking ice tea (trà đá, green tea on ice, no additives), enjoying the view of the sunny sea, eating some tasty, fresh seafood are the perfect relaxing “activities”.

Mũi Né-ben maradtunk, a terveink szerint ez volt a következő pihenő nap. A pálmafák árnyékában jeges teát (trà đá, zöld tea jégen, semmi ízesítés) szürcsölgetni, élvezni a napos tenger látványát, friss, ízletes tenger gyümölcseit majszolni – ezek a legjobb „aktív” pihenési módok.

View... from the restaurant / Kilátás... az étteremből

And still wondering, how the service could be so bad in that restaurant: they didn’t take the orders, didn’t deliver the food or drink (not even after ordering it three times), delivered not the right food, put the food at the edge of the table, had phlegm behavior, and didn’t deliver the bill… They had no sense for it, they doesn’t know how and why to do it better. The other restaurants were better. And expensive.

Még mindig filózom rajta, hogy abban a vietnami étteremben hogy lehetett a kiszolgálás annyira gyenge, hogy nem is nevezném kiszolgálásnak: nem vették fel a rendelést, nem hozták ki az ételt-italt (még három újrarendelés után sem), nem a megfelelő ételt hozták, aztán csak letették az asztal sarkára, flegmán viselkedtek, nem hozták ki a számlát… Semmi érzékük nem volt hozzá, hogy ezt hogyan és miért is kellene jobban csinálni. A többi étterem jobb volt. És drága.

Before crab / Rák előtt

After crab / Rák után

Pineapple, jackfruit, coconut, chili, garlic, aloe vera, orange, water melon, carrot, mandarin, dragon fruit, lemon, custard apple, pomelo, / Ananász, jack gyümölcs, kókuszdió, chili, fokhagyma, aloe vera, görögdinnye, répa, mandarin, sárkány gyümölcs, citrom, puding alma, citrancs

But there was one more reason why we stayed: here was located the driest place in Southeast Asia. So what can be found here? Deserts! Very close to the beach! How? Don’t ask me! There are three kind of deserts there: white, yellow and red. The last one was closed, looked like a construction site with huge concrete pipes, but we found only this, so we entered and tried to make some good photos of the not so beautiful desert.

Volt azonban még egy indok, amiért maradtunk: itt található Délkelet-Ázsia legszárazabb területe. Szóval mit is jelent ez? Sivatagot! Nagyon közel a tengerparthoz! Hogyan? Ne engem kérdezz! Kapásból három is van belőlük: egy fehér, egy sárga és egy vörös. A legutóbbi le volt zárva, de csak ezt találtuk meg, úgyhogy ide lógtunk be. Építési területnek tűnt az egész, hatalmas beton csövekkel mindenfelé, nem volt egy szép látvány, de próbáltunk azért pár olyan képet összehozni, hogy abból ne ez jöjjön le.

Red sand / Vörös homok

Garnéla, rák, tinta, hal, osztriga, épület

During this slow, lazy day we were pretty excited about the bikes. The two guys, who were interested in them yesterday – will they come back? Do they still want to buy them? And how can they get back the bank card? Or how can they get any money? We met them again, and they promised that next day they can bring the money, so if we trust them, we have to stay one day more. Somehow they looked reliable, but we didn’t rely on the Vietnamese bureaucracy. We decided not to leave next day…

Közben egész nap azon rágódtunk, hogy vajon mi lesz a motorokkal. A két srác, akik előző nap érdeklődtek, vajon visszajönnek? Még mindig meg akarják venni őket? És akkor hogyan szerzik vissza a bankkártyájukat? Vagy hogyan szereznek pénzt? Találkoztunk velük újra és megígérték, hogy másnapra megszerzik a kártyát és hozzák a pénzt, de akkor még egy napot kell maradnunk. Valahogy bíztunk bennük, de nem bíztunk a vietnami bürokráciában. Úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk az utunkat következő nap…

Advertisements

5 thoughts on “Day 19: Slowing down

  1. I’m curious to find out what blog platform you happen to be utilizing? I’m having some small security issues with
    my latest site and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s